İftar sofranız için bildiğiniz tatlar ile değişik bir yemek hazırlamaya ne dersiniz?
İçindekiler:
Beşamel Sos:
Not: Üstüne kaşar peyniri rendesi ilave edilir.
Yapılışı:
Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyelim. İnce doğranmış soğanları ilave ederek bir iki çevirelim. Rengi dönmeye başlayınca dilimlenmiş kırmızı biber ve sarımsakları da ekleyerek beraber bir kaç dakika daha çevirelim. Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim. Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım. Hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayalım. Üzerine suyu süzülmüş garnitürleri serpiştirelim. Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatalım. Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında pişmeye bırakalım. Beşamel sos kızarmaya başlayınca fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini serperek tekrar fırına sürelim. 3-5 dk daha fırında peynirlerin erimesini bekledikten yemeğimizi servis yapalım.
Beşamel sos nasıl yapılır?
Unu tereyağda karıştırarak kavurun, rengi hafif dönmeye yakın çırpıcı ile bir taraftan hızlıca çırparak sütü ilave edin ve karıştıra karıştıra kaynatın. Bir iki defa fokurdadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz