Kış ayları geldiğine göre; yemekten sonra sıcacık çayımızla bize eşlik edecek tatlı lezzetlere de sıra geldi demektir..
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tatlı, leziz peynirleri, şarabı ve “Tour d’Eiffel’iyle ünlü Avrupa’nın romantik ülkesi Fransa’nın, hazırlaması oldukça pratik, yemesine ise doyamayacağınız tatlısı Soufflé. Bizim değişimizle Sufle..
Sufle Fransızca’da “kabartmak” anlamına geliyor, bu bir pişirme tekniğinin adı. Adını pişirme tekniğinden alan ve çikolatalı yapmayı tercih ettiğimiz tatlımız aslında meyveli ya da sebzeli olarak da bu teknikle pişirilebilir.
Orijinal tarifiyle pişmesinin 40/50 dk lara vardığı bu leziz tatlımızın 5dk da hazırlanıp 6dk da pişireceğiniz pratik tarifini huzurlarınıza sunuyorum. Kestanelisi ve beyaz çikolatası da harika oluyor, daha sonra o tarifi de paylaşmak dileği ile.. Şimdiden ellerinize sağlık..
Çikolatalı sufle
Malzemeler (4 kase):
-3 orta boy yumurta
-80g bitter çikolata (1 büyük kare çikolata)
-Yarım su bardağı un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
1-Öncelikle fırınımızı 220 dereceye ayarlayalım, tatlımız sıcak fırına girmeli.
2- Ufak boy bir tavada tereyağımızı ve çikolatamızı hızlıca karıştırarak eritelim ve kenara alalım, içine unumuzu da ekleyip karıştıralım. (Çikolata Eridiği gibi tavayı ocaktan alalım, yanmasın.)
3-Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserler çırpalım, köpürdükten sonra çikolatalı karışımızı da ekleyelim ve çırpalım.
4- Karışımı iyice yağladığımız fırın kaselerimize bölelim ve fırına atalım.
5- 6-7dk sonunda suflelerimiz hazır, fırından alarak tercihe göre meyve ve pudra şekeriyle servis edelim.
Not:
-Fırınınıza ve kaselerinize göre pişme süresi değişiklik gösterebilir; bu sebeple gözünüzü fırından ayırmamanız ve 6, max 7dk sonunda üzeri sertleştiği anda fırından almanız gerekiyor. -Pişirmek İçin fırının orta sırasını kullanabilirsiniz.
-Sufle kasemiz yoksa folyo hazır kaseleri kullanabilirsiniz, Kaselerinizin fırına girebilme özelliğine dikkat edelim, kırılma çatlama yaşanmasın.
Afiyet olsun.
Kübra.