Malzemeler: 500 Gr. Çilek 500 Gr. Toz Şeker 1 Adet Limonun Suyu Yapılışı: Çilekleri yıkatarak saplarını kesin. Çilekler çok iri ise dört parçaya orta boysa 2 ye çok küçük ise bütün olarak kullanabilirsiniz....
18 Nisan 2013 Perşembe 23:35Bu haber 231 kez okundu
Çilekler çok iri ise dört parçaya orta boysa 2 ye çok küçük ise bütün olarak kullanabilirsiniz.
Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün, erimiş şeker ve çilekleri su eklemeden ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin.
Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak bu köpükleri kepçe yardımı ile sürekli alıyoruz eğer almazsanız reçel ileride ekşime yapabilir.
Ateşi kıstıktan 10-15 dk. sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak, bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz, eğer su gibi akıyorsa biraz daha kaynatılmalı.
Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk. sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatmaya devam edin.
Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun, parmağınızla ortasından yaparak, reçel yavaş yavaş birleşiyorsa oluşan boşluk reçel olmuş demektir.
Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip iyice soğumasını sağlayın.
Püf noktaları:
Çilek olarak koyu renkli tadına bakarak tatlı olmasına dikkat edin kesinlikle görünüşüne aldanmayın pazardan alırken.
Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın ileri zamanlarda reçelin şekerlenme yapmasına neden olur.
Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapamayın küflenmeye neden olur reçel kısa ömürlü olur.
Reçeli ne kadar uzun zamanla kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı bir reçel elde ederiz.
Ayrıca reçel ne kadar yoğun kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıklı oluyor.
Limon suyu yerine limon tuzu kullanırsanız eğer daha dayanıklı olur…
Eğer limon tuzu kullanmak isterseniz 2 kilo reçel tarifi için, 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız gerekiyor.Limon tuzunu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor.
Güldence – Anamur
[imagebrowser id=25]
-
-
-
Anamur mu dediniz? Mutlaka gelin, bekleriz!
Bu...
Dikkat! Üye/Üyeler ve ziyaretçiler suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği/yorumu Site’de paylaşmamalı. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.