2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU VEYA NORMAL SU
100 GR YAĞSIZ KIYMA VEYA ET
ÇAM FISTIĞI
DEREOTU
KUŞ ÜZÜMÜ
TUZ
YAĞ
Yapılışı:
PİRİNÇLER AYIKLANIP,YIKANIR SÜZÜLÜR.
TENCEREYE KIYMA VEYA MİNİK DOĞRANMIŞ ETLER ATILIR.
FISTIKLAR ATILIR,PEMBELEŞTİRİLİR.
ÜZERİNE PİRİNÇLER ATILIR,ŞEFFAF RENK ALANA KADAR SOTELENİR.
3 BARDAK SUYU VE TUZU İLAVE EDİLİR.
KAPAĞI KAPATILIR.3 DK.ORTA ATEŞTE SONRA KISIK ATEŞTE SUYU ÇEKTİRİLİR.
KUŞ ÜZÜMLERİ YIKANIR VE 5 DK.ILIK SUYUN İÇİNDE BEKLETİLİR.
DEREOTLARI YIKANIR VE DOĞRANIR.
PİŞEN PİLAVIN İÇİNE ÜZÜMLERVE DEREOTU EN SON KATILIR.