Dilli salam dışında fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye gibi karkas etinden yapılan et ürünlerine sakatat katılamayacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan ve Resmi Gazete’de yayınlanan “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”e göre, dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak.
Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi ancak bugün yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtilmiş oldu.