Ramazan’ın yemek kültürü açısından en bilinen özelliği iftar sofralarındaki çeşitlilik ve bolluktur. Ramazan ayı, Türk mutfağının o eşsiz tatlarını masamıza taşımaya ne dersiniz? İşte size iştah açacak güzel bir tarif… Tavuk dürümü hep sokakta yiyecek değilsiniz ya…
Yapılışı:
Kemiksiz tavuk etlerini 2 çorba kaşığı tereyağ ile ovun, mikrodalga fırın kabına yerleştirin.
•İnce bölümlerinin kabın orta bölümüne gelmesine dikkat edin.
•Kabınızın üstünü kapatıp, orta güç seviyesinde 4 dakika pişirin.
•Alt üst edin ve tekrar aynı güç seviyesinde 8 dakika pişirin.
•Üstü kapalı olarak, 5 dakika dinlendirin.
•Etiniz ılıyınca ufak parçalar haline gelecek şekilde didin.
•Çukur bir mikrodalga fırın kabında ufalanmış tavuk etlerini, baharatları, kremayı, domates püresini ve suyu karıştırıp, üstünü kapatın.
•Tam güç seviyesinde 5 dakika pişirin.
•Pişme süresinin yarısında (2 1/2 dakika) tekrar karıştırın.
•3 dakika dinlendirin.
•Başka bir çukur mikrodalga fırın kabında soğan ve 1 kaşık tereyağını tam güç seviyesinde 2 dakika karıştırarak pişirin. Tortilla veya ekmekleri ısıtın.
•Tavuklu karışıma, domates parçalarını, rendelenmiş peyniri sotelenmiş soğanı ve turşu parçalarını ekleyip, karıştırın.
•Isıttığınız ekmeklerin ortasına tavuk karışımını bölüştürün, en üste marul yapraklarını serpin.
•Kalın bir sigara böreği gibi sarıp, servis edin.