Ramazan’da eskilerin hazırladığı sofralar gibi zengin ve güzel bir sofra sizde hazırlayabilirsiniz. Bu güzel sofrayı taçlandıracak ve son noktayı koyacak güzel bir tadı sizlerle paylaşmak istedik. İşte masalarınızın son vurucu noktası: Un Helvası… Hemde cevizli…
İçindekiler:
100 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Kırılmış ceviz
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi allana kadar). Sonra cevizleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ilave edin yavaş yavaş ve her zaman karıştırın(top top olmasın diye). Ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verin.